Extreme

Un singur gol avans. Avem atacul, ratăm. Ne egalează. Revenim în avantaj. Neagu face un meci imens, Ungureanu ne ține în viață când avem mai mare nevoie. E strâns. Țin aproape, nu reușim să ne desprindem. Dar avem o șansă. Poate ultima. 7 metri obținut în ultima secundă. Cristina e față în față cu Poulsen. Portarul danez apără. Urmează alte zece minute de tensiune extremă.

Să fii român și iubitor de handbal e cumva o combinație periculoasă pentru sănătate. Meciurile noastre importante nu se câștigă niciodată „la scor” sau „fără emoții”. Echipa națională de handbal feminin a României ne-a arătat (și) la acest Campionat Mondial că este echipa extremelor. Că le cunoaște mai bine ca oricine. Încă din grupe, fetele ne-au purtat de la o extremă la alta, de la victoriile categorice cu Puerto Rico și  Kazahstan, la înfrângerile dezamăgitoare cu Spania, Norvegia și Rusia. Partida cu Brazilia i-a găsit pe suporterii români mai degrabă reținuți, poate chiar sceptici. La urma urmelor, pe cine aveam în față? Campioana mondială en-titre, o echipă ce și-a încheiat grupa fără înfrângere. Dar a fost șansa fetelor noastre să dea un „restart”. Și au profitat din plin de ea. A fost acel „meci mare” de care aveau nevoie. Parcă am început să visăm frumos din nou.

Danemarca a avut aproape totul de partea ei. De la pronosticuri, la cei aproximativ 13 000 de danezi din tribune. Aplauze și urale la golurile lor, fluierături la fiecare atac al nostru. Dar le-a lipsit norocul. Norocul de a o avea în lot pe cea mai bună handbalistă a lumii (nu o spunem noi, o spun tot ei).

Cristina își ține capul în mâini, pe bancă, în scurta pauză dinaintea prelungirilor. Până la acea aruncare, a fost meciul ei. Încă mai poate fi. Elisei îi face semn să respire și să își revină. Nimic nu e pierdut încă, mergem mai departe. Încă 10 minute. E egal în ultimul minut și avem atacul. De la Neagu, apoi la Brădeanu, mingea ajunge la Ada Nechita. În ultimele secunde, marcăm de pe extremă golul care ne duce din nou în primele patru echipe ale lumii. E metafora frumoasă a unei echipe frumoase.

Articol publicat iniţial pe blogul Strafraum

sursa foto

Distribuie: